Els embargaments d’Hisenda No són legals segons el Tribunal de Justícia de la UE.

Els embargaments d’Hisenda No són legals segons el Tribunal de Justícia de la UE.

Embargos de Hacienda, protección de datos.

Un article publicat a El Confidencial ens recorda que el passat octubre dues sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea declaren l’obligació per part de l’Administració pública d’informar de la cessió de dades personals al ciutadà afectat, fins i tot si aquesta cessió es fa a una altra Administració Pública .

La sentència és de l’1 d’octubre de 2015. En ella es recorda a tots els països de la UE que tenen l’obligació d’aplicar l’article 6 de la Directiva 95/46. La sentència diu: “Una administració pública d’un Estat membre que transfereixi dades personals a una altra administració pública, té l’obligació d’informar als interessats d’aquesta transmissió i del tractament de les seves dades“. De no complir aquest fet aquestes transmissions es podran considerar nul·les.

Segons la legislació comunitària, les dades personals només es poden demanar legalment si es compleixen unes estrictes condicions i s’utilitzen per un propòsit legítim. A més, les persones o organitzacions que recullen i gestionen les dades personals han de protegir-los d’un ús indegut i respectar certs drets dels propietaris de les dades, que estan garantits per les lleis de la UE. Llegir Directiva relativa a la protecció de dades

Aquest fet fa que els Embargaments d’Hisenda per pagar multes, de trànsit, d’Administracions Locals… des del passat 1 d’octubre puguin ser anul·lades i aquests embargaments declarats il·legals. Aquest fet suposa un gran embolic per a les Administracions Públiques ja que tot i les sentències no ha canviat la manera de treballar de l’Administració i es pot veure inundada de reclamacions per a la devolució d’aquestes multes. De fet el problema és molt greu perquè moltes administracions desconeixen la sentència i ni tan sols estan treballant per canviar els protocols d’actuació i incloure aquesta sentència.

Estats Units no és un port segur.

A la possible anul·lació d’Embargaments d’Hisenda amb caràcter retroactiu cal afegir la Sentència del 6 d’Octubre de 2015 del TJUE que invalida la Decisió de la Comissió 2000 / 520 / CE que estableix com a “port segur” als Estats Units. És a dir, el TJUE no considera els servidors allotjats a Estats Units segurs , tot i l’existència d’un acord polític entre els Estats Units i la Unió Europea que així ho defineix.

Aquesta segona sentència té una gran repercussió no tan sols perquè eines com Faceboo o Twitter  estan allotjats en aquest país, sinó que servidors que són utilitzats per l’Administració Pública per concedir la signatura electrònica també estan allotjats als Estats Units.

Ja estan arribant a l’Administració les primeres reclamacions per Embargaments d’Hisenda.

Les Administracions Públiques no ha realitzat els reglaments adequats per a executar aquestes sentències pel que milers d’afectats que estan coneixent la sentència del TJUE per Mitjans de Comunicació o Xarxes Socials estan reclamant i denunciant a Hisenda i a les administracions locals implicades en els seus casos . Aquestes demandes aniran creixent a mesura que el tema es filtri més en la societat i es conegui la possibilitat d’anul·lar Embargaments d’Hisenda.

 

Dejar un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.