Herències Familiars Mal Gestionades: el Cas de Casademont.

casademont empreses familiars

Herències Familiars Mal Gestionades: el Cas de Casademont.

Pablo Barba, Advocat

Al 2005 morí, Jaume Casademont, el patriarca de la Família Casademont i Director de la Companyia Gironina d’embotits del mateix nom.

casademont

Al 2005 Casademont era el patrocinador de l’equip de basquet de Girona. Una de les filles del Propietari, Adriana Casademont, es va incorporar al Consell de Mapfre, una de les empreses del Ibex 35. El Prestigi de l’Empresa Familiar Casademont era inigualable a Catalunya fins el punt  de rebre la Creu de Sant Jordi como a model de dona empresària al 2009.

En morir el Propietari el lideratge de la seva filla no va ser acceptat per els altres germans. La relació entre tots els germans va anant deteriorant-se i el traspàs de l’empresa no es va fer d’una manera professional per garantir una gestió eficient de la mateixa. 

La nova dona forta dels Casademont es va convertir en un referent empresarial però com ara s’ha demostrat Adriana era una hereva i no pas una empresària. Aquestes dues figures són moltes vegades confoses per les famílies que gestionen les seves pròpies empreses. Pertànyer a una família que té una empresa des de fa generacions no implica estar capacitat per dirigir-la i prendre decisions al respecte és moltes vegades difícil, sobre tot, si es treballa de forma activa a l’empresa familiar. Continuar amb una gestió professional que dirigia un Pare, Mare, Avi o Avia no sempre es possible per part dels hereus.

També en ocasions, un testament de complicat compliment, fa que a la llarga, l’Empresa Familiar, s’hagi de dividir o vendre. És molt important que el testament sigui de fàcil compliments per part de la família i de l’empresa. Si el Tarannà de totes dues vessants no coincideix pot esdevenir una guerra familiar o el desmantellament d’una Empresa que existeix des de fa dècades.

El Concurs d’Acreedors es presenta per fer front a un endeutament de 25 milions d’euros. Deu 15 milions a entitats bancàries, uns 8 a proveïdors i l’ultima mensualitat als prop de 200 treballadors de l’Empresa.

 

 

Dejar un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.