Saps tot el que pots Reclamar per la teva Hipoteca? I com fer-ho?

clausula sòl despeses hipoteca

Reclamar Clausula Sòl i Despeses d’hipoteca.

10 Preguntes freqüents sobre totes les reclamacions per la hipoteca.

reclamar gastos de formulación de Hipoteca reclamar clausula sòl 1. Puc reclamar les despeses de Formulació de la Hipoteca?

Si. El Tribunal Suprem en la sentència 705/2015 estableix que aquestes despeses han de ser abonats pels bancs i que aquests s’han inclòs apartats en els contractes d’hipoteca de manera sistemàtica, i no com a conseqüència de negociacions individuals amb els particulars de manera que el Tribunal Suprem interpreta la inclusió d’aquestes clàusules com abusives.

2. Què són les Despeses de formulació de la meva Hipoteca?

a. Despeses notarials: solen ser entre un 0.1% i un 0.5%.

b. Gestoria: uns 400 € aproximadament.

c. Despeses de Registre de la Propietat: solen ser menys del 0.2%.

d. IAJD: Impost d’Actes Jurídics Documentats: Depèn de les CCAA i oscil·la entre 0.1% i un 1%.

e. La Taxació, si el banc no accepto la Taxació Legal i en vigor que nosaltres vam presentar i ens va obligar a realitzar una altra.

 3. Puc reclamar la Comissió d’Obertura o les despeses legals?

No. La Comissió d’Obertura no està inclosa en les despeses de Formulació, cada banc estableix les seves comissions. Encara que és recomanable revisar com ens van cobrar aquest apartat per si no està exactament establert com una comissió al contracte d’hipoteca

4.¿Las clàusula sòl es tornen automàticament?

Les clàusules sòl no es tornen automàticament, cal reclamar-les al banc.

5. Amb la primera Sentència, el Banc ja va anul·lar la clàusula sòl de la meva hipoteca. Puc reclamar el que s’ha pagat abans d’aquesta data?

Si. La sentència del TJUE estableix la retroactivitat de les clàusules sòl pel que ha de ser retornat tot el pagat per aquest concepte.

6. Puc reclamar directament al Banc?

Si. És més, és el que cal fer. El Govern ja va realitzar un Reial Decret perquè els Usuaris poguessin reclamar extrajudicialment.

7. Quant de temps té l’entitat bancària per contestar la meva reclamació?

El Banc té 2 mesos per atendre la reclamació rebuda.

8. Què faig si el banc no contesta o no estic d’acord amb la seva resposta?.

Es pot fer una reclamació davant el Banc d’Espanya o davant d’una Associació de Consumidors. En darrer cas es tramitaria via judicial i sempre que un Expert Legal ens aconselli aquesta solució.

9. Quin és el primer pas per reclamar a l’Entitat Bancària?

El primer pas és saber exactament el que ens han de retornar, per això el millor és consultar amb un expert legal en hipoteques. Hi ha calculadores a internet per fer aquests càlculs que ens poden donar una idea general però cada hipoteca i usuari és diferent pel que ha de ser analitzada individualment.

No és recomanable esperar que el banc ens calculi la quantitat. Tot i que no hem de dubtar de la bona fe de l’entitat bancària, es calcula que la Reclamació de la Clausula Sòl afecta 1,5 milions d’hipoteques i la Reclamació de les Despeses de formulació afecten segons l’INE a 8 milions, de manera que és de suposar que els Bancs utilitzaran formules generals, com les que hi ha a Internet, per calcular les quantitats a retornar. 

10. Què Documents necessito per realitzar la reclamació?

a. Còpia de l’escriptura del préstec hipotecari: En cas de no disposar-ne, podran dirigir-se a la notària on van signar el préstec hipotecari i sol·licitar una còpia.

b. Factures de notaria, registre, gestoria: Si no les conserva ha de tornar a reclamar-les.

c. Impost d’Actes Jurídics Documentats (Model 600 o 601). Si no el conserva pot reclamar una còpia a la Gestoria o dirigir-se a l’oficina corresponent de la seva comunitat autònoma.

Abogado advocat Pablo Barba lawyer pablo barba

Pablo Barba Abogado Inmobiliario

pablo.barba@ausbar.es

Dejar un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.